Käki kukkuu jo

Käki kukkuu jo

touko 09

Warning: imagejpeg(/var/www/html/blogi//wp-content/blogs.dir/4/files/2015/05/150509_e-18736_184x184.jpg): failed to open stream: Permission denied in /var/www/html/blogi/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 402
Käki kukkuu jo

Perjantaina oli pieni keväinen juhlahetki, kun odotettu käen kukunta kuului illansuussa Sahalahdella. Eihän yksi käki vielä kesää tee, mutta kukkumisella on oma merkityksensä luonnonystävän vuodenkierrossa. Vähän kuin ensimmäisellä kiurun laululla maaliskuussa.

Kevät alkoi varhain, mutta ei ole enää yhtään edellä niin sanottuja keskiarvoja. Ehkä selvimmin se näkyy hyönteissyöjäpikkulintujen vähyytenä. Tunnustelijat ovat toki saapuneet, mutta yleinen viileys on viivyttänyt massojen saapumista.

150509_1

Ensimmäiset käet ovat saapuneet.

Kotilahdellemme jo 28.4. saapunut luhtahuitti jatkaa uutterasti soidintamistaan joka yö. Piiskansivallusta muistuttava ääni kuuluu kauas. Varsinkin kun ottaa huomioon, että äänen lähde on vain kottaraisen kokoinen.

Eräänä iltayönä päätin tehdä empiirisen kenttäkokeen. Laskin, kuinka monta kertaa luhtahuitti sanoo ”huit” minuutin aikana. Tulos oli 75 huittausta per 60 sekuntia.

”Tieteenteko on aina yhtä kiehtovaa”, tuumasin, kun suljin ikkunan. ”Varsinkin kun ei tarvitse edes poistua telkkarisohvalta kuullakseen huitin soidinta.”

150509_2

Nyt on valkovuokkomättäiden aika.

150509_3

Västäräkkipariskunta soitimella.

 

 

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *