Pari paikkaa

Lentolan Meditalo on mielestäni kaunis rakennus. Sen muodot sopivat silmääni ja väritys on sopusuhtainen. Kun näin rakennuksen valmiina, ihastuin siihen heti. Sisätiloissa en ole käynyt enkä edes parkkipaikalla, joten niiden toimivuudesta tai viehättävyydestä en pysty sanomaan mitään.

Tekee mieli käydä Meditalon apteekissa. Onhan siellä apteekkarina Martti Kalapuro – ensimmäinen työnantajani apteekkialalla. Se olikin Aikojan Aikaa, kun Martin johdolla pidettiin apteekkia Sahalahdella ja Kuhmalahdella. Martti ja Eila nostivat apteekin konkurssista ja saivat palautettua asiakkaiden luottamuksen paikallista apteekkia kohtaan. Sain heiltä eri tavoin hyvää oppia ensin harjoittelijana, sitten oppilaana ja lopulta valmiina farmaseuttina.IMG_1028[1]

Aivan kuten Martti ja Eila ovat siirtyneet muihin apteekkeihin, on muitakin muutoksia tapahtunut niin Kuhmalahdella kuin Sahalahdella. Viime kesästä lähtien olen ollut hammaslääkärin tarpeessa. Tai jo aiemmin olisin tarvinnut hoitoa hampaaseen, mutta en sitä tajunnut. Kunnallista hammashoitoa ei ole enää Kuhmalahdella. Kun sitä vielä oli, sain ohjauksen, että hammashoitojani voi ja pitää harventaa, koska purukalustoni on hyvässä kunnossa ja hoidossa.

No, kun sitten aika ajoin kuuma ja kylmä tuntui, ajattelin sitä luulotaudikseni. Kesälomalla rohkaistuin epäilemään luulojani todeksi ja yritin tilata yksityislääkäreiltä aikaa huonolla menestyksellä. Osa ei ottanut edes jonoon uusia asiakkaita. Sain lopulta tuurilla Kangasalta yksityisvastaanotolta ajan, jonka tietysti otin. Ja olin juurihoidon tarpeessa. Elämäni eka kerta juurihoitoa. Otti päähän, ja hampaaseen ja vähän rahapussiinkin.

Elokuusta lähtien olen käynyt hammashoidossa. Saan hyvää hoitoa, josta olen tietysti hyvin tyytyväinen. Vasemman puolen alapurukalusto on jostain syystä sökö. Yksi juurihoito ja kaksi muuta paikkausta. Kaksi muuta ovat ikiaikaisten amalgaamipaikkojen heikentymisestä johtuvia reikiä. Amalgaamit on nyt porattu pois ja tilalla on muovipaikat. Juurihoidettu hammas odottaa yhä lopullisempia toimenpiteitä.  Tottakai satunnainen karkin mässytys on auttanut hammaspeikkoja. Peikkojen on ollut hyvä lymyillä amalgaamipaikan rakosessa sokerievään kanssa.

Ennen oli asiat paremmin…. Pohjan kylässä oli yksityinen hammaslääkäri, jonne asiakkaita tuli yli kuntarajojen. Oli sujuvaa mennä töiden jälkeen vastaanotolle. Aikaa ei kulunut matkoihin ja hammaslääkäri tunsi asiakkaansa läpikotaisin. Kunpa voisi ajan pysäyttää tai pikemmin nuorentaa ammattitaitoisen hammaslääkärimme. Nimittäin eläkepäivistä nauttiminen on ansaittu olotila pitkän työuran tehneelle.

Aivan yksinkertaista ei ole saada yksityiseltä hammaslääkäriltä aikoja Kangasalta. Kunnalliseen hoitoon on kuukausien jono. Molempiin on lähes tunnin matka ja ilta-aikoja on vähän. Palvelut tuntuvat keskittyneen. Yksilön pitää keskittyä hampaiden ja suun hoitamiseen. Harjaa hampaat, huuhdo suu, hammaspeikko lannistuu.

Kun käy jollakin asialla Kangasalla, tulee käytyä toisillakin asioilla samalla kertaa. Hammaslääkäri ja Lidlissä marttojen asian hoito yhdistyi tällä kertaa. Samalla sain ihailla Meditaloa. Kesäpäivä on purettu, mutta painoin kaasua tontin kohdalla, koska luin lehdestä, että kamera valvoo tonttia. Ei sitä uskalla pällistellä, ettei joudu johonkin jonkun tahon epäiltyjen listalle. Kuten Putinille kävi.

 

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *