Tavarataloni

En ole nykyään kiinnostunut hepenistä, meikeistä enkä pyri elämään muutenkaan trendien aallonharjalla. Kävin kyllä nuorempana muutaman kerran vuodessa Tampereella tekemässä turhanpäiväisiä ostoksia.

Kun ostin talon ja ryhdyin muutenkin itselliseen elämään, aloin harkita hankintojani enemmän.

Löysin Orivedeltä hyvän osto- ja myyntiliikkeen ja Lahdesta mainioita kirpputoreja.  Ostin niistä huonekaluja, kankaita, tapetteja ja muita esineitä. Sain veljeni perheeltä nahkaisen sohvakaluston pysyvämpään säilytykseen. Ystävä myi talonsa, jolloin minulle tuli tilaisuus ostaa häneltä muutama tarpeellinen tavara. Näin toimien oma kotini on tullut pikkuhiljaa makuni mukaiseksi.

IMG_3486[1]

Tiedän monen tavaran historian. Äidiltäni olen saanut lipaston. Tuija jätti taloon alkuperäisten omistajien huonekaluja, kuten isännän itsetehtyjä pöytiä ja perheen tyttären häälahjaksi saaman parivuoteen yöpöytineen.

Viime talvena Eikka remontoi ullakkotilaa monitoimisaliksi. Kymmenien neliöiden kokoinen raaka tila muuttui Eikan taitavissa käsissä paljon upeammaksi saliksi kuin olin osannut edes haaveilla. Minä pääsin näkemään ja kokemaan rakentamisen monet vaiheet. En voi kuin ihailla kokeneita kirvesmiehiä. Työ vaatii älyä, näkemystä ja osaamista. Eikka katsoi remontin alussa purupohjaista ullakoa ja näki sen valmiina tilana. Minä en osannut ensin nähdä mitään, mutta opin paljon. Eniten ehkä siitä, että kannattaa luottaa oman kylän miehiin.

IMG_3482[1]

Halusin ullakon seinälle ylä- ja alakaapin. Tai oikeastaan Eikka sen keksi, että salissa pitää olla mahdollisuus keittää kahvia, kun minä ja muut martat kokoonnumme ompeluseuroihin.

Jo mainitun Osto- ja myyntiliikkeen lisäksi Järvenpään kylän Maaseutukirppis on ollut mahtava tavarataloni, suorastaan  aarreaittani. Kuukausi sitten ostin sieltä patakaapin ja alakaapin ullakolle. Maalaan ne uudelleen. Menin melkein shokkiin, kun kuulin Erkiltä, että he lopettavat kirppiksen. Maaseutukirppis olikin viime viikonloppuna viimeisen kerran avoinna.

Olin maaseutukirppiksen kanta-asiakas. Tulen kärsimään voimakkaista vieroitusoireista nyt kun en sinne enää pääse. Ehkä saan lohtua tekemistäni hyvistä hankinnoista. Tavaratalossani on paljon tarinoita, muistoja ja mielikuvitusta.

IMG_3484[1]

 

 

1 Comment

  1. marketta
    marras 13, 2015

    Maaseutukirppiksen loppuminen on kyllä kurja juttu! Sieltä on tarttunut matkaan mukaan kaikenlaista; astioita, huonekaluja, työkaluja ym.. Jään kaipaamaan…

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *