Vähemmän taikinaa

Käytän harvoin kanta-asiakaskortteja. Tänä kesänä olen Vehkajärven Kesäkahvilan kanta-asiakas. Saan kymmenennen kahvin ilmaiseksi. Nyt on kahta leimaa vaille ilmainen kahvi huulilla.

Tosiasiassa hinta ei ole ratkaisevin tekijä käydä paikallisen yhdistyksen eli Nuorisoseuran kahvilassa. Ylihintaa en tietenkään ole valmis maksamaan. Kesäkahvilaan vetää tuttuus, mukavat ihmiset, taitavat nuoret työntekijät, kylän tekemisen meininki ja tarmokas kahvilan vetäjä Anne. On mukavaa kannustaa sellaisia ihmisiä, jotka laittavat itsensä likoon ja ottavat vastuuta. Nuorille kesäkahvilatyö on hieno kokemus ja opettaa hallitsemaan ajankäyttöä ja kokonaisuutta.

IMG_4005[1]

Viime viikolla jonossa edellä oleva mieshenkilö toivoi myyjä Veeralta, että Veera laittaisi munkkirinkilöihin vähemmän taikinaa. Ne kun ovat todella isoja ja ihanan sokerisia herkkuja. Saattaa verensokeri heilahtaa yläkanttiin, kun munkin mässyttää. Ostin suolaista,  kinkkupiirakkapalan, ja sekin oli lämmitettynä herkullista. Eräs pariskunta keksi ottaa mehevän munkkirinkilän puoliksi.  IMG_3849[1]

Juu, en minä mitenkään utelias ole, kiinnostunut vain hiukan muiden päiväkahveista. Veera kertoi, että korvapuusteja menee paljon. Niitä ostetaan mukaankin.  IMG_4004[1]

Leivoin maanantai-iltana ruotsalaisia korvapuusteja. Lehdessä oli ohje. Ruotsalaiset sekoittavat pehmeää voita, kanelia ja fariinisokeria mössöksi, joka levitetään taikinalevyn päälle. Taikinassa on kermaa. Korvapuustit valmistetaan eri muotoon kuin mihin olen tottunut. Kolmeen kertaa taitetusta taikinalevystä leikataan viipaleita ja viipaleet halkaistaan ”jaloiksi”. Kumpikin jalka kierretään ja sitten vielä jalat kierretään toisiinsa sykkyräksi. Paistamisen jälkeen puustit voidellaan siirappivedellä ja sirotellaan kidesokeria päälle. Herkullisia olivat, mutta seuraavalla kerralla laitan hiukan vähemmän voikanelifariinisokerimössöä, sillä ruotsalaisten ohjeella puusteista tulee rasvasta raskaita. Ei ne mitään diettipullia ole missään tapauksessa.

IMG_4010[1]

Meillä oli tällä kylällä Maalaismarkkinat viime lauantaina. Leivoin Anun kanssa yhteiseen myyntipöytään tuotteita, mutta en päässyt nauttimaan markkinatunnelmasta, kun jouduin ansiotyöhön. Kävin ennen ja jälkeen tapahtumaa markkinatorilla, ja totesin, että kivaa siellä oli.

IMG_4011[1]

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *