Nahkatakista pussukaksi

Ystäväni toi minulle kirpputorilöytönsä, vanhan nahkatakin. Aito nahka on siitä mukava materiaali, että käytössä se pehmenee mukavaksi ja pinta muuttuu kauniimmaksi. Tämäkin takki oli ehjä ja toki sitä joku olisi vielä voinut käyttääkin, mutta nyt takin mukana tuli toive saada siitä reilun kokoinen pussukka. Kukkarokehyksen leveys onkin lähes 15 cm.

Mitään varsinaista nahan ompeluun tarkoitettua ompelukonetta en omista, mutta minulla on varmaankin kohta jo 30 vuotta vanha kone, joka on tehty kunnon metalliosilla ja täten se kestää kovaakin käyttöä. Monet tämän päivän ”muovikoneet” olisivat jo luovuttaneet. Tuosta vanhasta uskollisesta koneestani en luovu, vaikka sen jälkeen minulle on ilmaantunut muita koneita. Mutta jos muut koneet pettää, tuo toimii. Lisäksi se on niin yksinkertainen peruuskone, että itsekin pystyn sitä huoltamaan. Yksinkertaisuudesta johtuen siihen ei myöskään tule käsittämättömiä ihmevikoja, joiden selvittelyyn tuhlautuu tehokasta ompeluaikaa.

DSC04285

Heippa nahkatakki, tervetuloa pussukka.

Purin nahkatakin osiinsa. piirsin kaavat pussukalle, jotta se sopisi isoon kukkarokehykseen, joita tilasin netistä. Leikkasin sopivasta kohdin nahkatakkia osat. Samoin kankaasta vuoren. Ja ompelemaan. Vähän paksummissa kohdin teki tiukkaa koneelle, mutta rauhalisuudella selvittiin ompeluhommista. Sitten enää kehyksen kiinnitys ja pussukka oli valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *