Nuppupeittoja

”Nuppupeitto on pieni keskoselle tai tehohoitoa saavalle lahjoitettava peitto. Peittoja tehdään talkoovoimin ympäri Suomea. Ensimmäiset Nuppupeitot lahjoitettiin HYKS:in vastasyntyneiden teho-osastolle jouluna 1998. Peiton vauva saa kotiuduttuaan mukaansa. Nuppupeitto lämmittää vauvaa ja toisaalta jää vanhemmille ja lapselle mukavaksi muistoksi elämän alkutaipaleesta. ”

Pienet vauvat ovat aina lähellä sydäntäni. Niinpä ei tähänkään talkooseen minua tarvinnut kovin kauan houkutella mukaan. Ensimmäinen kangaspala käsiteltäväksi oli ruskeaa vakosamettia. Se jo itsessään oli ihanan retro. Kun ruskea sai kaverikseen kirkasta punaista ja puhtaan valkoista, peitoista tuli mielestäni oikein söpösiä. Alapuolen kankaana on valkoista pehmeää flanellia. Se on myös pehmoinen vauvan ihoa vasten.

Nämä peitot ovat niin pikkuruisia, että niitä tekee nopsaan. Taidankin ommella vielä jokusen lisää. Vaalea tilkkutyönä tehty peitto kummittelee mielessäni. Ehkäpä se täytyy valmistaa seuraavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *