Kirjapiilo

Minulta löytyy tuhat ja yksi tavarajemmaa, lootaa, rasiaa ja purnukkaa, muuta aina vaan niitä tulee lisää haalittua tai tehtyä. Tällä kertaa käsittelyn alle päätyi vanha kirja. Tarpeeksi monta kertaa jo luettu.

Ensin liimasin ihan paperiliimalla sivuut reunoista yhteen, ehkä noin parin sentin leveydeltä. Tämä on kaikkein tylsin työvaihe, koska yksitellen ne on liimattava. Onneksi kirjani ei ollut mikään maailman paksuin tiiliskivi, jossa liimaamista sitten olisikin.

Seuraavaksi piirsin viivottimella päälimmäiselle sivulle viivat, sen parin sentin verran reunoista. Eli kirjarasiaan jää pari senttiä paksut seinät ja keskusta leikellään pois.

DSC05047

Loppuun luettu kirja.

Hyvä työväline keskustan poistamiseen on mattopuukko. Sillä leikaten sivujen sisusneliöt saa aika tehokkaasti leikattua. Ensin homma onkin helpoa, mutta vaikeutuu alaspäin mennessä. Oikein paksun kirjan osalta työtä voisikin tehdä useammassa palasessa, eli jättää välistä jonkun kohdan liimaamatta, että voisi leikata ”useamman ohuen kirjan päällekäin”.

Keskeltä jäävät tekstisivut voi käyttää vaikka korttiaskarteluun tai skräppäykseen.

Kun kaiverrustyö on tehty, on loppusilauksen vuoro. Kiinnitin kanteen kukkakankaan, jotta kirja sopisi suunnitellulle paikalle. Kukkakankaan reunaan kiinnitin liimalla pitsin.  Samaa pitsiä laitoin myös sisäpuolelle lokeron reunaa somistamaan. Kulutin vielä kirjan kulmia pikkuisen lisää, että se sai enemmän vanhaa ja kulunutta ilmettä.

DSC05212

Avainjemmako?

Erilaisia koristelumahdollisuuksia on vaikka mitä. Tai voihan kirjan jättää koristelematta ja laittaa vaikka takaisin kirjahyllyyn ihan oikeaksi jemmaksi. Parempi vaan sitten muistaa, minkä kirjan sisällä aarteet on, varsinkin jos kirjoja on hyllyssä paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *