Nimikkomekko

Mummu siivosi kangasvarastoaan ja löysi sieltä omista jo aikaa tehdyistä samettihousuistaan yli jääneitä kangaspaloja. Pikkuisina paloina ne sopivat täydellisesti pikkuisen ihmisen vaateen valmistukseen.

Suklaanruskean kankaan kaveriksi sopi loistavasti hehkuvan punainen kangas. Minä tykkään sydämistä ja niitä löytyykin vähän joka puolelta eri muodoissa. Niinpä mekkokin sai sydämiä koristuksekseen. Pari sydäntä eteen ja yksi taakse. Se kun on usein selkäpuoli mitä tuollaisesta lattioita mahallaan pyyhkivästä pikkuisesta katsellaan.

Siksi lisäsin selkään vielä rusetin ja niskaan IHANA-tekstin, ihana kun tuo minun pikkuiseni on. Vuorasin vielä mekon yläosan punaisella, kaula-aukosta ja kädenreijistä vilkkuukin iloinen punainen.

DSC05261

Ihana pikkuinen.

DSC05262

Kaksi pikku-ihmisen mekkoa.

Meille kotiin jäi mekko, jonka rintamusta koristaa teksti ELLA. Se on pikku-Ellan ikioma nimikkomekko.

Tein kaverin pyynnöstä vielä toisenkin mekon, hiukkasen pienemmän, jonka rinnassa lukee MURU. Se menee lahjaksi pikku murulle.

Minun Ellalleni tein vielä tuosta punaisesta kankaasta leggarit, jotka sopivat täydellisesti mekon alle.

DSC05263

Pikku Ellan asukokonaisuus.

Oikeasti mekko aukeaa olkapäiltä neppareilla, napit ovat vain koristuksena päällä. Olkalapuissa on myös reilusti pituutta, eli kun neitokainen kasvaa, neppareita siirtämällä saa lisää pituutta mekkoon ja näin lisää käyttöikää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *