Uusi ilme penkille

Meilla on iät ja ajat asustanut vanha penkki, mäntyinen, sellainen joita löytyy aika lailla joka talosta. Yleensä niitä voi havaita saunassa tai eteisessä. Ihan hyvä penkki, mutta kun se on vuosien kuluessa kulkenut saunan ja eteisen väliä, pysähtyen mihin milloinkin, niin matkat näkyvät jo pinnassa. Vähän tummentumaa jaloissa, ilmeisesti pesuhuoneen kosteudesta ja pikkaisen kolhuja päällä, ollut kait apuna korkealle kurkotettaessa.

Intoa palvella tältä penkiltä vielä löytyy ja miksei löytyisikin, ei huoju ja heilu.

Maali on mukavaa ainetta, sillä voi pelastaa melkein mitä vaan, ainakin näitä täyspuisia tavaroita. Tässä penkissä on ollut jonkin sortin lakkaus päällä, mutta kovin ohkaiseksi sekin on vuosien varrella käynyt. Ei tarvita kuin pikkaisen hiomapaperia ja vanha lakka on poissa.

DSC05283

Uusi iloinen penkki.

Valkoista maalia pintaan muutama kerros. Mukavan väripilkun tämmöisestä penkistä saisi kun maalaisi sen rohkeasti sopivalla värillä. Limenvihreää, turkoosia tai pinkki. Voisin sortua hempeään vaaleanpunaiseen.

Nyt pelasin varman päälle ja valitsin valkoisen. Tosin sitä olikin valmiina. Penkin kuivuttua liimasin päälle vielä tekstin. Tämä on ostettu ihan valmiina kaupasta. Tarra on tarpeeksi hyvä pysyäkseen paikallaan käytössä, mutta tarvittaessa sen saa pois. Silloinhan penkkin voi vetäistä uuden ja vaikka rohkeamman maalin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *