Kahvitassin pitsiliina

DSC06879

Kahvitassin pitsiliina.

Arjen voi muuttaa juhlaksi, vaikka ihan arkenakin, pikkuisilla jutuilla. Jälkiruokakiisselin voi syödä vaikka siitä kaikkein kauneimmasta lasista, joka suurimman osan ajasta seisoo tyhjän panttina kaapin ylähyllyllä. Tai sitten voi tuunata kahvihetkestään ylellisen, nauttimalla kahvin lempparikolpakon sijaan rauhassa oikeasta kahvikupista kauniisti tarjottuna. Ainakin hyvän ystävän kyläillessä voi kahvin kylkeen liittää jotain turhaa, mutta niin nättiä.

Nämä kattausliinat on juuri tuohon tarkoitukseen. Eihän niitä kai tarvita, mutta sulostuttavat kahvihetkeä.

 

DSC06876

Värisuora.

Kun näitä virkkaa yhden, niin jo se huutelee itselleen kaveria ja niin edespäin. Eipä aikaakaan, kun huomaa jo virkanneensa koko sarjan erilaisissa väreissä jos vaan lankaa löytyy.

Näinpä kävi ainakin minulle ja pikkuliinoja valmistui melkoinen satsi. Jokaisella värillä on parinsa. Ja jos kattaa isommale porukalle, niin eihän joka liinan tarvitse olla saman värinen, yhteen ne sopiivat varmasti.

Kokoa tuolla liinalla on noin 14 senttiä. Meneehän se muuhunkin tarkoitukseen, vaikka ihan perinteisesti sen pikkuisen kukkavaasin alle.

 

DSC06880

Vaaleanpunaista minulle.

Tietenkin minulla on se oma lempparini, joka pasaa ehdottoman hyvin ruusukuppieni kanssa. Ikuinen suosikkivärini, vaaleanpunainen.

Virkkasinhan minä vielä niitä pienempäkin liinoja, jotka sopivat  mukin alle, noin 10 senttiä halkasialtaan. Toki tuo isompikin mukin alle käy mainiosti, mutta sainpahan hyvän syyn virkata vähän lisää.

 

 

 

DSC06878

Puuvillapitsiä.

 

 

2 Responses to Kahvitassin pitsiliina

 1. Ulla-Maija says:

  Hei
  Onpas nämä niin kauniita.
  Mistähän löytäisin ohjeen näihin?

  • mirva says:

   Nämä olen virkannut ”omasta päästäni” eli katsellut malleja ja sitten kuvasta soveltanut. Voinpa yrittää keretä piirtää ohjeen näille ja julkaista sen lähiaikoina. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *