Saippuapussi

DSC07649

Keltainen pääsiäispussukka puuvillalangasta.

Arjen tavanomaisuuksia voi kaunistaa pikku jutuilla, kuten nyt vaikkapa laittamalla saippuapalan söpöön virkattuun pussukkaan. Pussukassa roikkuessaan se pysyy paikallaan ja siitä sitä voi käyttää entisenlaisesti.

DSC07646

Kalalankapussukat.

Toiset pussukat tein puuvillalangasta ja niistä tuli pehmoisia. puuvillalanka tietenkin venyy vähän kastuessaan, mutta ei se haittaa. Vaaleat pussukat tein vanhasta kangaspuiden loimilangasta, se on useampisäikeistä kalalankaa. Tällöin pussukasta tulee karkeampi ja se ei veny käytössä.

DSC07648

Pyöreä pohja.

DSC07647

Kerroksia saippuan verran.

Pikkuiset pussukat on helppo tehdä. Aloin virkkaamaan sormen ympärille kierrettyn lankalenkkiin pylväitä. Ensimmäisellä kerroksella niitä oli 16. Seuraavalla kerroksella lisäsin jokaisen pylvään väliin ketjusilmukan. Kolmas kerros valmistui toistamalla 2 pylvästä, yksi ketjusilmukka. Tämän jälkeen en enää lisännyt silmukoita, vaan tein vaihtelevasti pylväitä ja ketjusilmukoita. Kuitenkin niin, että niiden yhteismäärä pysyi aina samana. Yläreunaan virkkasin koristereunan ja ripustuslenkin.

Sitten vaan kiristysnauha pujotetaan pylväiden välistä ja valmista tuli.

 

2 Responses to Saippuapussi

  1. Saat kaiken kuulostamaan niin helpolta!:)

    • mirva says:

      😀 Kun on näperellellyt koko ikänsä, sitä on jo ehtinyt tehdä kaikenlaista ja harjoitushan tekee mestarin. Mutta tärkeintä on muistaa tekemisen ilo, eikä haittaa vaikka kaikki ei mene ”ihan ohjeen mukaan”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *