Virkattu viltti

DSC07936

Juhannuksen lämmitin.

Minulla on aina joku virkkuu työn alla. Yleensä kyllä saan keskeneräiset työni melko tehokkaasti valmiiksi, ennen kuin aloitan uuden. Joskus tosin saattaa tulla jokin uusi mielenkiintoinen työ, joka keskeyttää edellisen. Saattaapa se keskeneräinen sitten unohtuakin kaapin perukoille.

DSC07934

Erikokoisia neliöitä.

Ennen juhannusta huomasin yhden keskeneräiseksi jääneen tilkkupeiton lojuvan kaapissa. Paljon paloja oli valmiina ja niitä oli yhdistettykin. Mutta muutama palanen puuttui. Onneksi jemmoista löytyi vielä oikeanvärisiä lankojakin. Lankojen kausivaihteluissa on se kivaa, että kauppoihin tulee uusia herkullisia värejä, mutta samalla toisia poistuu. Noitakaan viltissä käyttämiäni lankoja ei enää kaupasta löydy.

DSC07937

Pikkiriikkisiä ja isoja.

DSC07935

Nirkkoreuna viisellä kerroksella.

Tänä juhannuksena suunnitelmissa oli olla rannassa Suomen kesästä nauttimassa. Suomen kesähän on mikä on, välillä juhannuksena voi sataa jopa lunta. Minulla oli tarkka suunnitelma. Kokosin peiton valmiiksi, jättäen reunan virkkamisen ja lankojen päättelyn rantaan.

Saisinpa istuskella mukavasti viltin alla ja samalla virkata peittoa valmiiksi.

Ja hyvin suunnitelmani toimikin. Juhannusviikonloppuna viltti oli valmis. Ja minä pysyin lämpimänä.

Peitossa on käytetty eri kokoisia isoäidinneliöitä. Reuna on virkattu neliöissä käytetyillä väreillä kuin isoa neliötä kiertäen. Viimeisellä kierroksella virkkasin vielä nirkon kolmesta ketjusilmukasta keskimmäiseen kolmesta pylväästä. Näin reunasta tuli mielestäni viimeistellymmän näköinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *