Hernepussukoita

DSC08018

Pussit valmiina heittelyyn.

Hernepusseilla saa aikaiseksi monta leikkiä ja peliä. Niitä voi heitellä muuten vaan ja harjoitella heittoja ja kiinniottoja. Tai sitten voi tehdä maalin vaikka ämpäreitä ja aloittaa pistelaskun ja kunnon kisan.

DSC08006

Aloitetaan 12×22 kangaspaloista.

Hernepusseista voi tietysti tehdä minkä mallisia tahansa. Nämä hernepussit ovat kolmion muotoisia ja siltä osin eroavat tavallisesta tyynyn mallisesta pussista, että heittäessä ne pyörivät maassa vähäsen, eivätkä vain mätkähdä liikkumattomina paikoilleen.

Pussi syntyy 12x 22 cm kangaspalasta. Kangas taitetaan kahtia ja ommellaan koneella kahdelta sivulta, kuten kuvassa. Pussi käännetää ja täytetään herneillä, sopivan pulleaksi, mutta niin, että sen saa vielä ommeltua kiinni.

DSC08007

Kangas taitetaan kahtia ja ommellaan kahdelta sivulta.

Pussia ei ommella kiinni niin kuin tyynyä. Vaan se taitetaan niin, että sivusauman sauma tulee sulkemiskohdan keskelle. Näin hernepussista tulee vanhanaikaisen Trip-purkin mallinen. (Niistä on ikuisuus, ei tarvitse muistaa 😀 ) Saumanvarat taitetaan sisälle. Pari nuppineulaa auttaa ettei herneitä lentele pitkin poikin. Sauma ommellaan suoralla ompeleella kankaan oikean puolen päältä.

DSC08008

Täytetty pussi taitetaan kolmionmalliseksi niin,että sivusauma jää viimeiseksi ommeltavan sauman keskelle.

Meillä hernepusseja heiteltiin suvun kesäkisoissa. On muuten kiva laji sekalaiselle porukalle. Onnistuu yhtä hyvin nuorelta kuin vanhaltakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *