Riisimuroherkkuja

DSC08518

Riisimuroherkkuja.

DSC08516

Vähän nomparelleja koristeeksi.

Joskus tarvitaan herkkuja ihan vaan naposteltavaksi tai yllärivieraille. Uunin kanssa leipomiseen ei ehkä ole aikaa tai ei vaan huvita. Tehdäänpä herkut sitten muuten.

Tämä on tosi helppoa, ja ohjeisiinkin tulee pari vaihtoehtoa: Kummassakin sama valmistustapa, rasva sulatetaan ja loput aineet sekoitetaan siihen, viimeisenä riisimurot. Joko levitetään tiiviisti paineltuna leivnpaperille ja leikataan palasiksi kun on kovettunut jääkaapissa. Tai laitetaan valmiiksi annoksiksi muffinssivuokiin.

 

 

Vaihtoehto 1: Tästä tulee kovempi ja paremmin koossa pysyvää syötävää

125 g kookosrasvaa, 2 dl tomusokeria, 1/2 dl kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 5 dl riisimuroja

DSC08515

Suklaata sekaan, namskis.

Vaihtoehto 2: Tämä murenee helposti kun on pidempään huoneenlämmössä, kannattaa siis laittaa muffinssivuokaan. Mutta nam, on hyvää, parempaa jos minulta kysytään.

125g voita, 1 1/2 dl tomusokeria, 1/2 dl kaakaojauhetta, 1 tl vaniljasokeria, pari riviä valkoista suklaata paloiteltuna pieneksi, pari riviä maitosuklaata paloiteltuna pieneksi, 5 dl riisimuroja.

Näitähän voi siis soveltaa miten tahtoo, jos lisää irtonaisia juttuja, niin sitten tarvitaan enemmän sidosainetta, tai tulee irtonaista. Pähkinähullu rouhii sekaan pähkinöitä ja vaikka sitten sulattaa suklaata joukkoo, se sitoo hyvin kovettuessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *