Villahousut pakkaselle

DSC08531

Monsteri pepussa.

DSC08532

Housut edestä.

Nyt on pakkasta, riittävästi, ainakin minun mielestäni. Vaikka tuo pakkanen tuntuu hyydyttyvän kaikkea vähän joka puolella, niin lämpimällä pukeutumisella voi ainakin yrittää suojata itseään ja läheisiään.

Minäkin kudoin villahousut, en itselleni sentään, mutta suloiselle pikkuneidille. Nämä villahousut ovat aivan yksinkertaiset, vain sileää neuletta. Juju piilee takamuksessa olevassa hymyilevässä monsterinaamassa.

Housut aloitetaan vyötäröresoorista alaspäin. Lankana minulla oli Novitan Seitsemän Veljestä lanka, nelosen pyöröpuikot ja 124 silmukkaa. 2oikein, 2nurin vyötäröresooriin tein kiristysnauhalle reijät puoleen väliin. (ylivetokavennus yhdelle silmukalle säännöllisin väliajoin ja luomalla uusi silmukka samaan kohtaan seuraavalla kierroksella.)

DSC08534

Vink, vink.

DSC08530

Iloinen monsteri.DSC08533

Jatketaan pyöröpuikoilla ainaoikein kunnes housut ovat korkeudeltaan suun yläreunassa. Vaihdetaan lanka punaiseksi ja jatketaan takapuolella suun kohta edestakaisin. Kudotaan puolen kierroksen silmukat punaisella, kännytään ja jatketaan kunnes jäljellä on 5 punaista, kännytään ja jatketaan samaan tapaan kunnes suu on valmis.  Vaihdetaan takaisin vihreään lankaan.

Haarovälissä lisäillään silmukoita joka toinen kerros keskikohdan molemmin puolin yksi silmukka yhteensä 8 kertaa.

Täämän jälkeen silmukat jaetaan kahtia ja kydotaan lahkeet. Alas tulee joustinneuleesta resoorit. Punttia voi kaventaa matkan varrella jos haluaa.

Lopuksi virkkasin silmät ja ompelin ne paikalleen. Suun reunasta poimin silmukoita ja kudoin hampaat ja ompelin ne kiinni. Valmista tuli.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *