Pakkaskukkia

DSC08549

Pakkaskukkia.

DSC08548

Puuvillapeitto.

Aloitin viime kesänä kukkaviltin, josta piti tulla riemunkirjava, monen värisine kukkineen. Jotenkin en vain löytänyt mieleistäni väriyhdistelmää ja aloin virkata sinisävyisiä kukkia. Peitto jäikin sitten kesken syksyn tullen.

Kukan malli muodstui lopulta päässäni, kun selasin kaikenlaisia erilaisia kukkamalleja. Kaikki mallit kun ei välttämättä sovi suoraan jokaisen virkkaustyyliin. Ja taidan olla omien töiden suhteen olla vähän nipo, eli jos en jostain pikkukohdasta tykkää, niin muokkaan sitä mieleisekseni. Isoa työtä ei ole kiva tehdä, jos siinä on joku kohta mikä ”tökkii” 😉

Tammikuun alussa päätin saada peiton valmiiksi. Jotenkin tuo pakkasensininen maisema sopii tämän peiton tekemiseen. Nyt se ei muistuttanut laisinkaan kesäistä kukkapeittoa vaan mieleen tuli kuurankukat, joita löytyy nyt helposti ikkunoista.

DSC08547

Virkaten yhdistetty.

DSC08546

Lämmikettä pakkaselle.

Peitto on virkattu puuvillaisesta Novitan Miami -langasta. Ainoastaan vaaleansininen lanka ei ole Miamia, vaan bambulankaa.Langan menekkiä en valitettavasti laskenut, tuo Novitan Miami kun on lempilankojani ja sitä on minulla aina aikamoiset varastot. Sinisiä ja tummaa ruskeaa ei  kulu kauheasti, vaaleaa ruskeaa ja valkoista menee ehkä kolme kertaa enemmän.

Palat yhdistin virkkaamalla, joten palojen välistä tuli pitsimäinen. Virkkasin siis ruskean kerroksen jälkeen  1 ks, 3 kjs toistaen sitä koko palan ympäri. Seuraava pala kiinnitetään tässä vaiheessa edelliseen tekemällä kiinteä silmukka vuorotellen edellisen palan ketjusilmukkalenkkiin ja vuorotellen seuraavan palan ruskeaan kerrokseen. Ks välissä on 1kjs. (1ks, 1kjs, 1ks). Valkoinen virkkaus virkataan tietysti koko uuden palan ympäri vaikka se kiinnittykin vain yhdeltä tai kahdelta sivulta vanhaan palaan, riippuen missä kohdassa ollaan.

Virkkasin vielä peiton ympärille samantapaisen reunuksen ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla (3 kjs, 1 ks).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *