IKEA:n tuliaisia

DSC08575

Punahilkka ja kaverinsa Nalle.

DSC08571

Kun olkaimet on ristissä, ne pysyy hyvin ylhäällä.

Tulipa poikettua pikkuneidin kanssa IKEA:ssa ja kärryyn hyppäsi pehmo-osastolta Punahilkka ja nalle. Söpöisiähän nuo ovat ihan noinkin, mutta kun pukeminen on neidin lempipuuhia, niin täytyihän näidenkin saada jotain irrotettavaa päälleen.

Minä tykkään virkatuista vaatteista nukeilla ja pehmoilla kahdesta syystä. Ensinnäkin en koskaan varsinaisesti tee niitä, tai siis kuluta aikaa ensisijaisesti niiden tekemiseen, vaan ne syntyvät salakavalasti kun odotan poikia koulun portilla tuleviksi autoon tai kun istuskelen hammaslääkärin odotushuoneessa, istun repsikkana automatkalla, katson televisiota tai muussa vastaavassa tilanteessa.

DSC08573

Kaverit voi vaihtaa vaatteita keskenään.

DSC08574

Valmiina leikkeihin.

Toiseksi ne ovat ihanan helppoja pukea, pienilläkin sormilla. Ne joustavat ja antavat myöten ja nukkien kädet ja jalat on helppo sujauttaa niihin. Samalla ne myös kestävät sen tuhannen riisumis- ja pukemiskertaa. Meillä ainakin nuket vaihtavat vaatteitaan tiuhaan. Neulotut ja virkatut luomukset menevät myös vähän eri kokoisillekin käyttäjille.

Punahilkka ja nallekin ovat melkoisen eri kokoisia, mutta vaatteiden vaihto onnistuu.

Mitään ohjetta ei näihin ole. Aloitus on tehty ketjusilmukkajonosta, joka uloittuu vaatteen saajan ympäri. Se on suljettu ympyräksi ja siihen on virkattu kerroksia kiinteillä silmukoilla tai pylväillä. Kun aloittaa vaan, niin kyllä vaatteet alkavat löytää muotoaan. Virkkaukseen käytin kaapista löytyviä jämälankoja. Nämä ovat Novitan Seitsemää Veljestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *