Hyvää Runebergia

DSC08579

Leivokset kahdella tapaa.

DSC08578

Pikkuneidin virkatut leivokset.

Maukasta Runebergin päivää! Tänään on siis ihan pakko leipoa. Tai ei muiden ole, kuin minun. Ja tänään leivotaan noita leivonnaisia, joita ei sitten vuoden muina päivinä tulekaan tehtyä. Miksi ei, sitä en tiedä. Ehkä ne vaan unohtuvat.

 

Hyviä kyllä ovat ja ansaitsisivat tulla syödyksi useammankin kerran vuodessa. Näihinkin kuuluu monta eri koulukuntaa, ollakko punssia vai ei ja tuleeko mantelirouhetta vai ei ja mitä keksiä  sisälle.

 

DSC08580

Kahvin kanssa hyvää.

DSC08581

Nämä kestää vuodesta toiseen.

 

Minun Runebergeissäni ei ole punssia, eikä muutenkaan kostuketta paitsi hillosilmä leivoksen sisälläkin. Ei ole mantelirouhetta, vajaapuoli desiä kyllä mantelijauhetta. Ja keksinä käytetty puoliksi piparkakkuja ja puoliksi Marie-keksejä. Ja hyviä ovat.

Ja täytyihän ne tehdä leivokset pikkuneidinkin kahvipöytään. Niissä aineksina puuvillalankaa, kiinteitä silmukoita virkattuna. Pätkä talouspaperirullan hylsyä ryhtiä antamassa ja puuvillavanua täytteenä. Minun leivoksissani hillo ja tomusokerikuorrute pysyy itsellään, neidin leivoksissa tarvittiin avuksi vähän kuumaliimaa.

 

2 Responses to Hyvää Runebergia

  1. marketta says:

    Ihanat virkatut Ruunet! Sopisivat tälläiselle torttuaddiktille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *