Baileys-kakkua

DSC09277

Kaksi pikkupulloa Baileysia.

DSC09278

Melkoisen maukasta.

Minä en välitä Baileys-likööristä sellaisenaan, mutta kakkumuodossa se on oikeasti hyvää.

Kannattaa kokeilla, jos vielä ei ole tullut maistettua.

 

 

DSC09275

Pinnalle käy myös vaikka suklaarouhe.

Pötkö vanilja-täytteisiä Domino-keksejä.

50 g voita

Minä käytin Maestro-keksejä, niissä keksin väri on melkein musta. Murskaa keksit muruiksi. Sulata voi ja lisää keksinmurut siihen. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita leivinpaperi ensin vuoan pohjalle ja reunoillekin jos haluat.

Täyte:

4 liivatetta

3 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl tomusokeria

1 dl Baileys-kermalikööriä

DSC09276

Suklaapitsiä reunoille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusta ja sokeri  sekä vatkattu kerma.

Kiehauta kermalikööri kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

Päälle tein  vielä kiilteen vanilja ja suklaakastikkeesta, sen voi jättää pois tai tehdä vaikka vaan suklaakastikkeesta. Toisaalta kakun voi koristee vaikka suklaarouheella, vähän vähemmän vaivaa ja myöskin todella maukasta.

Kiille:

2 liivatelehteä

1dl valmista vaniljakastikeet

1 dl suklaakastiketta.

Liivatteet liotetaan, ne sulatetaan pieneen tilkkaan kastiketta ja sekoitetaan kastikkeeseen, yksi lehti desiä kastiketta kohti.

Kaadoin ensin suklaakastikkeen kakun päälle, sitten valkoista läikiksija sekoitin marmoroiduksi tikun avulla.

Reunoille tein suklaapursotuskoristeet ja samoin päälle. Ne ovat maitosuklaata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *