Kaktuspuutarha

DSC09149

Kaktusistutus rikottuun ruukkuun.

DSC09151

Takana kurkkii keijukaisten mökki. Ja aidankin ovat rakentaneet.

Minä pidän nukkekodeista ja kaikista minimaailman asioista. Niinpä siihen samaan ajatusmaailmaan sopii tämä kaktuksista rakentamani keijukaismaa.

Siellä on pieni mökki, johon pikkuiset keijukaiset voivat muuttaa asumaan. Puput siellä jo asustavatkin. Ja sienikin kasvaa.

Pohjana on tavallinen muoviruukku, jonka pyysin miestäni leikkaanaan rälläkällä palasiksi. Ensin iso pala epämääräisesti toiselta sivulta pois, ei tietenkään ihan pohjaan asti, että on vielä vedenpitävä.

 

 

DSC09150

Rakennelmaa tuetaan kivillä ja ruukunpaloilla.

DSC09298

Kovasti toiset kaktukset venähtivät kasvamaan.

Sen jälkeen iso irroitettu palanen vielä leikataan pienemmiksi paloiksi, jotta saadaan ”tukipuita” tukemaan rakennelmaa.

 

Olin ostanut erilaisia kaktuksia, isompia ja pienenpiä. Niitä sitten istuttelin ja samalla rakensin kohoavaa ”vuorenrinnettä”. Piikikästä hommaa, mutta hanskat kädessä siitä selviää suhteellisen helposti. Vähän kiviä joukkoon, että kokonaisuus pysyy kasassa.

 

DSC09152

Pikku puput asustavat tässä keijumaassa.

Hyvä tuli ja hyvin on hengissäkin pysynyt. Tuskin olen kastellutkaan. Kaktuksiahan nuo ovat ja siksi hyvin vähään veteen tyytyväisiä.

Myöskään mehikasvi, joka on ylimpänä, ei vaadi paljon vettä. Viihtyneet ovat, koska pukkasivat kukkaakin kiitokseksi ja hurjasti toiset venähtivät kasvamaankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *