Helpon kakun ohje

DSC09316

Kakku vaaleanpunaisella valkuaistomusokerikuorrutteella ja nomparelleillä.

Tässä kakussa ei pääse sotkeutumaan aineiden lisäysjärjestykseen ja siihen mikä vatkataan ja kauanko. Paketti on mielestäni niin yksinkertainen kuin se suinkin voi olla. Lopputulos on kuitenkin oikein loistava. Kuohea ja maukas.

Kakun nimikin jo kertoo valmistamistavan.

7 minuutin kakku

4 munaa

3 dl sokeria

200 g voita sulatettuna(tai pieninä huoneenlämpöisinä palasina)

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

DSC09315

Kuohkea vaalea kakku.

Kaikki aineet mitataan yhtä aikaa kulhoon ja vatkataan sähkövatkaimella 7 minuuttia.

Paistetaan voidellussa ja korppujauhoilla jauhotetussa vähintään 2 l kakkuvuoassa 175 asteessa noin 45 minuuttia toiseksi alimalla tasolla.

Mieli teki tekovaihessa lisätä vehnäjauhojen määrää, mutta maltoin mieleni ja hyvä niin. Reseptin olen alunperin saanut Martoilta, joten siihen kannattaa luottaa. 😉

DSC09314

Sama kakku sinisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *