Fudgesta kakun kuorrutteeksi

DSC09280

Fudge-kuorrutettu kakku.

DSC09281

Makeaa herkkua.

Monenmoista kakkua on tullut kuorrutettua ja taas tuli tehtyä yksi. Tässä kakussa suuri osa makua on kuorrutteessa, sillä se on tehty ihanasta fudgesta.

 

 

Oikeastaan fudgekin pitäisi tehdä itse, mutta nyt oikaisin pikkuisen ja kävin kaupan irtokarkkihyllyllä ja keräsin matkaani pussillisen neliskanttisia ”fudge-palikoita”.

Fudgesta saa kaulittavaa massaa lämmittämällä niitä kattilassa matalalla lämpötilalla ja lisäämällä joukkoon tilkan kermaa. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, kun kerman määrä riippuu vähän fudgesta. Kaupan palasienkin tuoreus vaikuttaa asiaan, välillä kun ovat hyvinkin pehmeitä ja toisinaan kovia. Mutta sanotaan, että puoleen kiloon fudgea tulee vajaa puoli desiä kermaa. Kun massa on tasaista, kaadetaan se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tasaantumaan ja jähmettymään jääkaappiin. Massan voi tehdä jo edellisenä päivänä. Jääkaapista se otetaan pari tuntia aikaisemmin huoneen lämpöön pehmenemään.

DSC09279

Kannattaa kokeilla.

Massa on kaulittavaa ja siitä voi muotoilla koristeitakin. Tämän kakun ruusut ja lehdet on myös massaa.

Maistuu oikein makoisalle, kannattaa kokeilla. Kakun sisälle ei ehkä kannata valita sitä kaikkein makeinta täytettä, kuorrute kun on melkoisen makea.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *