16. joulukuuta

dsc09738

16. joulukuuta

dsc09739

Joulupuiden kasvatusta.

Kukat kuuluvat jouluun. Erityisesti hyasintti ihanan tuoksunsa takia. Minua siinä kiehtoo vielä kasvun seuraaminen. Pieni mitätön nuppu kasvaa täyteen kukoistukseensa päästessään lämpimään sisälle.

Hyasinttejä voi sitä paitsi käyttää sipulin ansiosta monenlaisesti erilaisissa koristuksissa. Juuret voi putsata mullasta ja laittaa paljaana lasimaljaa, josta saa hieman vettä. Sen voi myös kiinnittää vaikka kranssiin sammaleen avulla ja saada silti kukkimaan kauniisti. Sipuli tarjoaa ravinnon. Ei toki ihan kuivillaan menesty.

dsc09740

Lumisia puita.

dsc09741

Kyllä se joulu tulee.

Tänä vuonna hyasintin sipuleita pääsi minun lumiseen pikku kylääni lumisiksi puiksi. Vielä eivät toki kunnon puita ole, mutta eiköhän jouluun mennessä. Ovat siis valkoisia hyasinttejä. Yksi luminen puu on puusta ja valmiina ostettu. Samoin löysin hauskoja ”lumipallo-oksia” kaupasta ja nekin päätyivät tähän asetelmaan.

Pikkuisten talojen asukkaat siellä sitten odottavat puiden kasvamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *