17. joulukuuta

dsc09699

17. joulukuuta

dsc09696

Hedelmiä ja pähkinöitä taikinassa.

Viikko jouluun.

Loistava aika leipoa perinteinen joulukakku, joka paranee vaan, kun saa tekeytyä jonkin aikaa.

 

Eli englantilainen hedelmäkakku.

 

dsc09697

Herkullinen kakku, joka paranee kun saa tekeytyä.

AINEKSET

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1-2 dl paloiteltuja kirsikoita
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl rusinoita
1 dl luumusuikaleita

 

dsc09698

Itselle ja kaverille.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja hedelmät ja pähkinät keskenään ja lisää taikinaan.

Paista rengasvuoassa 175 asteessa kypsäksi (tikulla voi kokeilla kypsyyttä) noin tunti, uunista riippuen.

Hedelmiä voi toki vaihdella maun mukaan kunhan pitää määrän samana.

Tällä kakulla ilahdutetaan naapuria tai ystävää viemällä se lahjaksi. Tai sitten se herkutellaan itse hyvässä seurassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *