Pehmopupuja

Puputyttöset.

Mekko auki selästä.

Tulipahan taas istuttua ompelukoneen ääreen ja pupujahan siitä syntyi.

Kaapista löytyi IKEAn vihreä fleeceviltti, josta palasen olin jo käyttänyt aiemmin johonkin ompelukseen. Loppupalasta sai vielä hyvin pupusia. Tämä fleece on mielestäni melkoisen mukavaa, kun on napakkaa ja hyvälaatuista.

Mekko suorakaiteesta.

Voi näillä leikkiä.

Pupujen kaava löytyi Suuri Käsityölehdestä. Toki malli on niin helppo, että mieleisensä pupun voi piirtää paperille ja valmistaa niin. Pupussa ei ole muita paloja kuin etu-ja takakappale. Kädet ja korvat tulevat samalla kertaa, helppo siis tehdä.

Mekkokin syntyy yhtä helposti. Mekkokappale on suorakaide, johon tehdään vain leikkaukset käsiä varten. Käsireikien reunat ommellaa, samoin helma ja selän reunat. Yläreuna tulee viimeisteltyä kun siihen ommellaan vinonauha, josta samalla saadaan solmimisnauhat. Käsikohdan ”viillot” sulkeutuvat reijiksi kun nauha ommellaan. Samalla mekkoon tehdään pari poimutusta eteen ja taakse, niin kaula-aukko tulee pienemmäksi.

Pupu viimeistellään ompelemalla silmät ja suu sekä viikset. Käsiin voi ommella parilla pistolla ”sormet”.

Eikä sitten muuta kuin leikkimistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *