Pikku amppelit

Pikku amppeli munalle.

Ensimmäiset solmut solmitaan pareittain 2 cm päähän isosta solmusta.

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia ja rairuohojakin sopii jo istutella.

Tässä valmistuu pikkuruinen amppeli, johon voi myös tehdä pikkuruisen rairuohoistutuksen, jos isompaa ei tahdo. Tällöin munankuori halkaistaan kahtia ja puolikkaaseen kylvetään siemenet. Toki kuoreen voi istuttaa vaikka pikku kukkasia tai täyttää vaikka pääsiäisnameilla.

Tarvitaan ohutta lankaa, helmilankaa, muliinilankaa tai vaikka ohutta puuvillaa, langalla nyt ei ole suurta merkitystä.

Toiset solmut 1,5 cm päähän edellisistä.

Vielä kolmannet samaan tapaan 1,5 cm päähän.

Otetaan 80 cm pätkiä, niitä tarvitaan neljä kappaletta. Minä tein itselleni pahvista mittatikun, mutta se ei ole mitenkään pakollinen, mutta helpottaa, ettei tarvitse olla koko ajan viivottimella mittailemassa, jos vaikka tekee useamman.

80 cm langat taitetaan keskeltä kahtia ja keskikohtaan tehdään solmun. 3,5 cm päähän taitoksesta. Seuraavat solmut tulevat 2 cm päähän tästä isosta solmusta. Langat jateaan pareittain ja aina kaksi solmitaan keskenään vetosolmulla.

Kaikki solmut solmittu. Pujoitetaan munankuori roikkumaan.

Pikku helmililjakin mahtuu roikkumaan.

Seuraava solmurivi tulee edellisestä n. 1,5 cm päähän. Nyt solmitaan yhteen kahdet vierekkäisten solmujen yksittäiset langat.

Tee vielä yksi solmurivi 1,5 cm päähän edellisen tapaan.

Loput langat vedetään solmuun lankojen toisessa päässä. Aloituslenkki leikataan hapsuiksi.

Tämä mitta sopii munankuorelle. Jos amppeliin aikoo ripustaa suklaamunan, solmut saavat olla vähän kauempana 2cm, 2 cm ja 2 cm on hyvä. Näin amppelista tulee hitusen isompi ja suklaamuna mahtuu.

Jos munankuoressa se pinkki leima häiritsee, kannattaa sitä hinkata astianpesuaineella ja karhunkielellä pois ennenkuin munan on tyhjentänyt. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *