Suklaisia kakkuja

Kukkakakku.

Mokkapalakuorrutus.

Viime aikoina olen tehnyt aikas monta suklaakakkua, joten pääsköön niistä osa tännekin.

Sisällöltään kakut ovat erilaisia, mutta yhdistävänä tekijänä on kermavaahto, jossa on tuhdisti maustamatonta kaakaojauhoa, vaniljasokeria ja minä tietysti laitoin sokeriakin, koska makeasta tykkään. Kaakaon ja sokerin määrää voi säädellä tietysti maun mukaan, tykkääkö suklaisemmasta ja kuinka makeasta. Minä laitoin pyöreästi pari ruokalusikallista kaakaota 2 desiin kermaa. Teelusikallinen vaniljasokeria on hyvä. Kaikki sekaan kerman joukkoon ja sitten vatkataan.

Audikakkua automiehelle.

Potkulauta nojallaan kiviä vasten.

Osassa kakuissa on päällä ”mokkapalakuorrus”, suhteellisen löysä, että se levittäytyy kauniisti kakulle. Tämä laitetaan tietysti ennen reunojen pursotusta.

Kahdessa kakussa on kaakaolla maustettu kakkupohja, yhdessä tavallinen vaalea. Välissä täytekakuissa on vadelmalla maustettua kermarahkaa. Vadelma ja suklaa sopivat hyvin yhteen.

Mutakakkua suklaakuorrutteella.

Lättänä kakku on mutakakku, joka nyt sai suklaisen kermakuorrutteen, yleensä tykkään tuorejuustosta. Päälle vielä vähän rouhittua valkosuklaata. (tai oikeasti se on leikattu perunankuorimaveitsellä, saa kivoja kiekuroita 😉 ). Pääsiäinen kun lähestyy, niin pistin pari suklaamunaa. Valkosuklaa alkoikin sitten näyttää vähän linnunpesältä. Takuuhyvä ja helppo kakku pääsiäisen jälkkäriksikin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *