11. joulukuuta 2017

11. joulukuuta

Enkeli tai tonttu.

Tekipä mieli tehdä lisää enkeleitä. Tai toisaalta voihan tämä olla lumipukuun sonnustautunut tonttukin. Punaisesta langasta tehtynä oikea tonttu onkin, tai harmaasta. No, kukin päättäköön itse. Helppoa virkkuuta joka tapauksessa.

Pohjana on pylväistä tehty ympyrä.

 

Hahmon perustana on ympyrä. Minulla oli 3,5 mm koukku jasille sopiva lanka.(Novitan Miami) Aloituslenkkiin virkataan 12 pylvästä ( ensimmäinen pylväs on 3 ketjusilmukkaa).Kierros suljetaan piilosilmukalla.

Seuraavalla kerroksella jokaiseen ed. kerroksen pylvääseen virkataan 2 pylvästä. (ensimmäinen pylväs on taas 3 kjs). Kerros suljetaan ps.

Seuraavalla kerroksella joka toiseen ed. kerroksen pylvääseen virkataan kaksi pylvästä, joka toiseen yksi.(ensimmäinen pylväs on taas 3 kjs) Kerros suljetaan ps.

Neljännellä kerroksella joka kolmanteen ed. kerroksen pylvääseen virkataan kaksi  pylvästä, muihin yksi. (ensimmäinen pylväs on taas 3 kjs). Kerros suljetaan ps.

Viimeinen kerros muodostuu 3 kjs ja piilosilmukka jokaiseen pylvääseen. Päättele lanka.

Hiippapippo.

Kaksi ketjusilmukkaketjua.

Pipo aloitus on niin montaketjusilmukkaa kuin riittää pään ympäri. Sulje lenkiksi ps. Virkkaa ensimmäinen kerros pylväitä. Sen jälkeen virkataan toinen kerros kiinteitä silmukoita. Kolmannella kerroksella aletaan kaventamaan; virkataan kolme kiinteään ja kaksi seuraavaa yhteen. Tätä jatketaan kunnes hiippalakki on valmis. Virkkasin vielä ketjusilmukoita vähän kärkeen ja tein pikku pallon solmimalla.

Hahmon runko.

Jalat ja kädet muodostuu ketjusilmukkanauhoista. Virkataan kaksi niin pitkää ketjusilmukkaketjua, että siitä riittää käden kärjestä varpaan kärkeen+ solmu keskellä. Minulla se oli 17cm.

Valmista tuli.

Käsihelmet pujotetaan lankaketjujen toiseen päähän.(Vähän liimaa niin pysyvät aloillaan).Sitten lankaketjut solmitaan keskenään sopivan pituisiksi käsiksi. Molemmat lankaketjut pujotetaan mahahelmen läpi. (Tämä helmi ei ole pakollinen,mutta antaa vähän pulleutta mahaan). Sitten pujotetaan jalkahelmet ( taas vähän liimaa). Ylimääräiset langat katkaistaan pois.

Solmuun kiinnitetään ripustuslenkki.Se sujautetaan hameen keskireijästä, pään läpi ja pipon läpi.( (Pää ja pipo varmistetaan paikalleen liimalla). Pari pistoa käsien luona ja jalkojen, niin ympylä pysyy kaksinkerroin.

Vielä silmät ja enkeli on valmis.

 

2 Responses to 11. joulukuuta 2017

  1. Sari Saari says:

    Kivan näköinen enkeli. Ei ollenkaan niin tylsä kuin perinteiset virkatut enkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *