15. joulukuuta 2017

15 joulukuuta

Joulun herkkuihin kuuluu myös luumu. Jos joulutorttuja on jo tullut syötyä tarpeeksi, niin tehdään luumusta jotain muuta. Kuten kääretorttu jouluisella mausteella.

POHJA

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl  vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Luumukääretorttua.

1 1/2 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

Täyte jäähtyneelle levylle.

TÄYTE

2 dl kermaa vatkattuna

1 prk rahkaa

1 tl vaniljasokeria

1/2-1 dl sokeria (maun mukaan)

Lisäksi purkki luumumarmeladia. Tai omenamarmeladia.

Täytteet jäähtyneelle pohjalle.

Ensin luumu pohjalle, sitten kermarahka.

Levitä luumumarmeladia pohjalle. Maun mukaan vaikka koko purkki. Luumun päälle tulee kerma-rahkaseos. Kääri torttu rullalle.

Anna mielellään vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään, niin pohjakin kosteutuu ja maut tasoittuvat.

Ripottele päälle tomusokeria kun asetat tarjolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *