19. joulukuuta

19.joulukuuta

Monestii olen kuullut, että englantilaista hedelmäkakkua pidetään jotenkin ”hankalana” ja moni arastelee sen tekemistä.

Paljon myyjäisiä kiertäneenä väitän, että sieltä myyntipöydistä ne ensimmäisinä katoavat. Kertooko tämäkin siitä, että itse sitä ei tahdota valmistaa, mutta mielellään joulupöytään se otetaan.

Minusta se on helppo ja yksinkertainen ja antaa tilaa soveltaa, sellaisesta minä tykkään. Jos kaapista ei löydy tota, niin laitetaan tätä.

 

 

Koristelematon kakku.

AINEKSET:

200 g voita

2  dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

4-5 dl hedelmänpaloja

 

Joulukaktus kukkii jo kauniisti.

(Tämä hedelmänpaloja kohta on se, missä sovelletaan. )

Koska meillä asuu poika, joka rakastaa sitä pikkurasiaa hillottuja hedelmänpaloja, punaisia, vihreitä ja keltaisia, hedelmäsekoitus nimellä myydään, laitoin tietysti niitä. Niitä meni kaksi rasiaa ja yksi rasiallinen sukaattia. Niistä tulee yhteensä noin 4,5 dl.

Hedelmä voi olla myös rusinaa, palasteltua luumua, kirsikoita, pilkottua aprikoosia. Osan hedelmistä voi myös korvata pähkinällä, esim hasselpähkinärouheella tai tehdä sekoituksen niistäkin. Ei kuitenkaan suolapähkinöitä.

VALMISTUS:

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.

Sekoita myös hedelmät kuiviin aineisiin.

Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisätään munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Lisää sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Meillä poitsu olisi halunnut heti maistaa vielä lämmintä kakkua, pysyin tiukkana, enkä antanut leikata auki. Tämä kakku odottaa nyt joulua ja tykkääkin vähän odotella ja maustua.

Taitaa vielä saada kakku tomusokerista, munanvalkuaisesta tehdyn, ripauksella sitruunaa maustetun kuorrutteen ennen pöytään pääsyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *