21. joulukuuta 2017

21. joulukuuta

Fudge on minun joulumakeinen, itse tehtynä tietenkin. Yleensä aina teen sitä jouluksi. Kokeilen uusia makuja ja mausteita. Vaaleat ovat ehdoton suosikkini. Nyt tein kahta eri makuvaihtoehtoa, samasta perusmassasta valmistuu.

AINEKSET

  • 1½ dl sokeria
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • ½ tl suolaa
  • 50 g voita
  • 100 g valkosuklaata

 

  • 1 sitruunan raastettu kuori

    Kahdenlaista hyvää.

  • cashew-pähkinöitä

Sekoita sokeri, kuohukerma, siirappi ja suola paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta ja keitä ilman kantta 15-20 minuuttia. Voit testata onko taikina valmis, kaatamalla muutaman pisaran taikinaa kylmään veteen ja pyörittää taikinasta pallon, jonka tulisi olla kiinteä ja kova, jos taikina on valmis.  Muista sekoita taikinaa usein. JOs massa kiehuu hyvin hiljaisesti, voi mennä huomattavasti enemmän aikaa.

Kun massa on valmista, ota liedeltä, lisää voi ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada seos vuokaan (kooltaan noin 15×20 cm).  Leivinpaperi pohjalla on kätevä. Anna jäähtyä. Älä leikkaa toffeeta paloiksi ennen kuin se on täysin jähmettynyt. Tarjoillaan viileänä.

Keitä massa valmiiksi.

Sitruunafudge

Koska halusin tehdä kahta makua. Laitoin toiseen vuokaan cashew-pähkinä rouhetta pohjalle. Kaadoin puolet massasta niiden päälle ja ripottelin vielä päälle pähkinöitä.

Loppuun massaan sekoitin sitruunan kuoren ja kaadoin sitten massan toiseen astiaan jähmettymään.

Pähkinäfudge.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *