4. joulukuuta

Joulukuun neljäs päivä.

Otetaan toinen kakku heti perään, kun kakkutuulelle päästiin.  Ajatus makeiden ylikypsien banaanien hyötykäytöstä roskiin viskaamisen sijaan, saa minulta kannatusta. Ylikypsinä ne ovat saavuttaneet parhaimman makeutensa, yleensä kyllä syömme banaanit hieman raakoina.

Tämän kakun ystäväksi minut saa sen piparimaisuus. Pipareista kun pidän muodossa kuin muodossa. Niin ihanan jouluinen tämä kakku.

Jouluinen banaanikakku:

2 ylikypsää banaania

100g voita

2 dl sokeria

3 munaa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

2 tl piparimaustetta

1 dl rouheita piparinmuruja

Voit kuorrutta kakun halutessasi.

Muussaa kypsät banaanit haarukalla. Murskaa piparit, älä tee liian hienoa murua, saa jäädä pikku palasia. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja banaanimössö.

Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Paistoaika vaihtelee uuneittain, eli kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

Kakku on maukasta näin, hennosti tomusokerilla kuorrutettuna se muuttuu kauniimmaksi. Jos oikein haluaa herkutella, kakulle voi valmistaa suklaisen kuorrutteen.

Kuorrute:

pari ruokalusikallista sulaa voita

2 rkl kuumaa kahvia

1 rkl kaakaota

tomusokeria sen verran että kuorrute on sopivan jämäkkää mutta vielä valuvaa.

Kuorrute kaadetaan joko pussista ohuena nauhana tai vaikka lusikoiden kakun päälle ja annetaan valua kauniisti. Päälle voi vielä ripottaa nomparellejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *