13. joulukuuta

Joulukuun kolmastoista päivä.

Pipariukot ovat löytäneet aarteen.

Ennen joulua on pakko valmistaa iso kattilallinen piparitaikinaa jääkaappiin. Jo pelkästään piparitaikinan teko on iso ilo, tuoksu on niin ihana. Taikinan on maistuva tarpeeksi mausteiselta ja siirappisen makealta.

Meillä on monta pullahiirtä, jotka käyvät taikinaa sitten kaapista maistamassa niinä päivinä, kun sitä siellä on. Kerralla en sitä koskaan leivo, taikinantuoksua pitää saada useammalle päivälle. Ja herkkuhiirille syötävää.

Kädet taivutetaan pitämään namia.

Iloinen pikku-ukkojen joukko.

Nyt taikinasta valmistui pikku ukkosia suklaanameineen. Nämä ukot saivat syliinsä suuren suuren namin. Kädet taivutin pitelemään namia. Käytin Fazerin Amerikanpastilleja. Ja hyvin kestivät uunissa. Ihan heti uunista oton jälkeen ei kyllä namia kannata mennä törkkimään, pehmeää on, mutta jähmettyy aloilleen pikku hetkessä.

Tein vielä ukkosille pikeerillä pikku silmät, suutakin suunnittelin, mutta näytti siltä että pikku ukot jo taitavat kohottaa nameja suun eteen, luulen että nuolevat jo niitä takareunasta salaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *