20. joulukuuta

Joulukuun kahdeskymmenes päivä.

Jouluinen pipari-mokkapala-kakku.

Kaikki rakastavat mokkapaloja, ainakin luulen niin. Meillä ainakin rakastetaan, aina kun kysyn, mitä leipoisin, vastaus on mokkapalat.

Jokaisella, joka niitä leipoo, on niihin oma luottoreseptinsä, niin minullakin. Nyt tuunasin mokkapalareseptiäni hieman jouluisemmaksi ja juhlavammaksi.

Maistuu kaikille.

Kaunis ja korkea.

Leivoin pellillisen satsin pyöreässä irtopohjavuoassa, tällöin mokkapaloistani tuli korkeampia ja pyöreä muotokin saa tämän näyttämään juhlavammalta pöydässä.

Kaiken kruunaa piparimuru nomparellien sijaan kakun päällä. Piparit tuo jouluista makua ja tunnelmaa.

Tämä siis onnistuu millä tahansa mokkapalojen reseptillä, mutta tässä se millä minä tein.

 

MOKKAPALAT

4 munaa

4 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

175 g voita

1 1/2 dl kahvijuomaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan vuorotellen rasvan ja kahvin kansasa.

Paista 200 asteessa kypsäksi. Pellillä tämä paistuisi noin 15 minuutissa, nyt paistoaika on pidempi. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Päälle kuorrute, itse en koskaan mittaile ainesosasia, laittelen summassa:

25 g voita

2-3 rkl kuumaa kahvijuomaa

1-2 rkl kaakaota

tomusokeria niin, että saat sopivan helposti levittyvän kuorrutteen.

Runsaasti piparimurua heti kuorrutteen päälle ennenkuin se jähmettyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *