23. joulukuuta

Joulukuun kahdeskymmeneskolmas päivä.

Herkkua.

Jouluaatto on jo lähellä. Vielä ehtii puuhaamaan kaikkea pientä kivaa. Valmistamaan vaikka aaton herkuksi iki-ihanaa fudgea. Minä tykkään.

Fudge on siitä ihanaa, että sitä voi tuunata oman makunsa mukaan ihan rajattomasti.

Tällä kertaa työn alla oli mantelivalkosuklaa-fudge. Mantelihan sopii mitä mainioimmin jouluun. Ja tietysti itse fudgekin.

Kattilaan mitataan:

1,5 dl kuohukermaa

Joulunpunaista.

1,5 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

1/2 tl suolaa

näitä keitellään rauhallisesti, välillä sekoittaen, kunnes massan lämpötila on 120 astetta.

Ota seos liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman, sitten lisää

50 g voita pikku paloina

100 g valkosuklaata paloiteltuna

mantelirouhetta maun mukaan n. 50 g

Sekoita hyvin. Kaada massa n 15×20 cm vuokaan. Ripoittele pinnalle vielä mantelirouhetta. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa, jokusen tunnin ainakin.

Paloittele mukaviksi suupaloiksi ja nauti. Säilytä viileässä.

 

 

 

2 Responses to 23. joulukuuta

  1. Jaana M-M says:

    Onko toi ”!” yksi desi vaaleaa siirappia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *