Kakkujuhlaa

Karkkikeppikakkua.

Glögijuustokakkua.

Joulu on ollut yhtä herkuttelun juhlaa, samoin uusi vuosi. Meillä vuoden lopulle osuu vielä parit syntymäpäivät, niin että kakuteltu on!

Yhden kakkupöydän teemana oli punavalkoiset karkkikepit, niitä kun joulukoristelaatikosta löytyi kiva nippu. Olen ommellut niitä erilaisista punavalkoisista raitakankaista useampanakin vuonna. Mutta ne ovat mielestäni suloisia ja jouluisia.

Kakku sai muotonsa suoraan karkkikepistä. Sisällä on gluteeniton suklaakääretorttu, jonka täytteenä on tummalla kaakaolla maustettua kermaa. Täyte on mahdottoman helppo ja meillä tykätty. Vatkataan vaan kermaa ja lisätän siihen tummaa kaakaota ja sokeria, kunnes maistuu suussa mieluisalle. Toinen tykkää vahvemmasta suklaan mausta kuin toinen, sen mukaan. Ja kun oikeaa suklaata eu lisätä, kääretortusta tulee laktoositon, tietenkin kerman täytyy olla laktoositonta. Jos käyttää maidotonta  vispauskermaa (esim soija-vispiä), saa kakusta maidottoman, mutta silti suklaisen. Kuorrutteena on sokerimassaa, myös raidat on tehty sokerimassasta.

Toisena kakkuna oli ikisuosikki, glögijuustokakku. Ihanan jouluinen. Maistuu juuri tähän vuodenaikaan ja sopi loistavasti puna-valkoiseen teemaan.

Suklaakakkukin sai punavalkoiset koristeet, myös karkkikepin, ihan oikean tässä tapauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *