Kakkujuhlaa vol.2

Mangokiille.

Mangoa ja kermaa.

Täytekakku on kakkujuhlien ikisuosikki ja puolustaa hyvin paikkaansa kaikkien ”nykykakkujen” joukossa. Monet tuskailevat kakkuohjan onnistumisen kanssa, minusta sen onnistuminen on helppoa, kunhan paistaa kypsäksi, mutta ei anna palaa. Kokeilen kakun kypsyyttä aina puisella grillitikulla siinä vaiheessa kun kakku alkaa näyttää kypsältä. Kelloa en koskaan muista katsoa kakkua uunniin laittaessani, mutta väliäkös niillä minuuteilla, kun omalla tavallani olen hyviä kakkupohjia saanut aikaiseksi.

Kakkupohjia olen tehnyt monella eri reseptillä ja hyviä on tullut. Jos vaakaa ei ole, lasitekniikka on toimiva. Eli munia, sokeria ja jauhoja kaikkia laitetaan lasilla tai mukilla mitaten yhtä paljon. Munien määrä lasissa määrää muidenkin määrän, eli mittaa ensin munat.

Kermakakkua.

Elintarvikeväriä tippa kylkeen ja levitetään veitsellä tai lastalla.

Toinen hyvä tapa 70%-tekniikka. Siinä tarvitaan vaakaa, eli mitataan ensin munien paino, sokerin ja jauhojen määrä saadaan kertomalla tämä 0,70. Eli jos munia on vaikka 300g, niin sokeria on 0,70 x 300 g = 210 g, samoin jauhoja tuo 210 g. Tällä onnistuu varmasti. Tosin leipoessa pitää laskea vähän.

Mutta kyllä se kakkupohja muillakin konsteilla onnistuu, rohkeasti vain kokeilemaan.

Ja jos vähän lässähtää, niin kakkua kootessa ja kuorruttaessa voi piilottaa pikku vauriot pohjassa, tärkeintä on kuitenkin maku.

Näissä täytekakuissa maku on kohdallaa. Keltaisessa kuorrutteena on mangosose, johon on lisätty liivatelehti, joten se pysyy jämäkkänä. Sisällä on tuorejuustosta, mangososeesta ja aidosta kermasta valmistettu mousse, jämäköitettynä liivattella. Reunoilla on kermapursotukset, oikeasta kermasta. Varmasti hyvää.

Istuva yksisarvinen.

Toinen kakku on tehty lasten makuun perusmauilla. Sisällä on kermaa ja vadelmahilloa. Pinnallakin on puhdas kerma, muutama tippa vaaleanpunaista väriä levitetynä reunoille ja pintaan, väriä antamaan. Kukat ovat sokerimassaa, samoin yksisarvinen. Lisänä vielä kotitekoisia marenkeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *