Vadelmakakkua

Perinteinen kermakakku.

Puolukanvarpuja.

Tämän päivän kaikkien ihanien trendikakkujen joukossa perinteinen kermakku puolustaa kyllä vahvasti paikkaansa. Sen huomaa siitä, että se kermakakku hupenee pöydässä melkoista tahtia, eli maistuu useampaan suuhun. Itsekin tykkään kokeilla uusia tekniikoita ja makuja, mutta silti pidän vanhoista perinteisistä ja selkeitä makuja sisältävistä kakuista.

Tässä esimerkkinä vadelmakermakakku. tavallinen vaalea kakkupohja, välissä vatkattua oikeaa kermaa ja vadelmahilloa, ei liikaa eikä liian vähän. Pinnalla ohut sipaisu hilloa ja sen päällä kiille hyytelösokerista, valmistettu paketin ohjeen mukaan. Reunoillakin kemapursotus. Nytkin oikeaa kermaa, joka toki ei ole vitivalkoista, mitä monissa kakuissa tavoitellaan, mutta maultaan parempaa kuin ”keinosekoitukset”.

Pinnalle haloin pyöreistä marmeladimakeisista lohkoja. Ulkoa kaivelin puolukanvarpuja vihreydeksi. Niitähän löytyy lumenkin alata vihreinä.

Suklaajuustokakku.

Herkkuja.

Kaverina kermakaulla poli pöydässä suklaarouhejuustokakku. Suklaa ja vadelma tykkäävät toisistaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *