Tupsupipo

Tulihan se kunnon talvi lumineen. Se vaatii oikeat varusteet. Meidän aina pinkkiin puketuva neitonen valitsikin itselleen vaaleansinisen haalarin prinsessa Elsan tyyliin. Kaappi on pullollaan vaaleanpunaisia pipoja, mutta ei ainuttakaan sinistä. Eipä muuta kuin valmistamaan.

Tupsupipo neitokaiselle.

Pipo kiristetään umpeen yläpäästä.

Tämä pipo valmistuu nopeaan suorakaitaleesta. Sopiva sininen lanka löytyi, tyttömäisellä kimalteella varustettuna. Puikkosuositus oli 3,5. En valinnut puikkoja vaan 3,5 virkkuukoukun.

Aloitetaan virkkaamalla ketjusilmukoita niin paljon, että pipon korkeus on sopiva.

Minä halusin kunnon taitteen, jota pipo on korvien kohdata kaksinkertainen ja virkkasin 70 ketjusilmukkaa.

Sitten käännytään, virkkaa kiinteä silmukka toiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa kiinteitä silmukoita rivi loppuun. Tämä on pipon nurja puoli.

 

Sydän kruunaa tyylin.

Käännä työ, virkkaa kiinteitä silmukoita edellisen kerroksen silmukoiden takaosaan. Tämä on työn oikea puoli.

Toista näitä kahtaa kerrosta (nurja ja oikea puoli) kunnes suorakaitale on niin leveä, että riittää pään ympäri.

Virkkaa sitten pipon pystysauma kiinni. Rypytä yläpää kiinni.

Minä kiinnitin vielä hempeän vaaleanpunaisen palleron pipon tupsuksi tuomaan tyttömäisyyttä. Se löytyi kauupasta ja on alkujaan tarkoitettu avaimenperäksi, ketju vain pois ja valmis tupsu on siinä. Kaupan askarteluhyllystä löytyi myös paljettisydän, niitä kääntöpaljetteja joita on nyt joka paikassa. Kankainen sydän oli helppo ommella otsan kohtaan. Ja niinpä ”ei toista samanlaista”-pipo on valmis. Ja lopputulos vielä miellytti tyttöäkin. Täydellistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *